Horecaschaap

Nieuws

Het Team

 

Michelle heeft een druk leven als moeder van een kleintje, met een vriend met een eigen onderneming en haar werk als relatiebeheerder bij Ygrec Finance, 4 dagen per week. Met aan de ene kant haar taken als moeder en aan de andere kant haar werk blijft ze als persoon in balans. Bij Ygrec heeft ze een rol waarin ze groei, verantwoordelijkheid en betrokkenheid ervaart. Michelle neemt ons mee in haar eerste 1,5 jaar bij Ygrec.

Dat lees je allemaal in dit blog 

Door de coronalockdown kwam de Nederlandse economie onder druk te staan. De overheid riep een aantal regelingen in het leven om te voorkomen dat de economie in zou storten. We hadden de NOW voor personeel, TVL voor vaste lasten en er was ook de mogelijkheid om belasting later te mogen betalen, oftewel het Bijzonder uitstel van betaling. In dit blog laten we je weten wat de regelingen zijn nu de uitstel ten einde loopt.

Ed (63) heeft een bak ervaring op het gebied van salarisadministratie. Zijn vakkennis en zijn talent om relaties op te bouwen hebben hem mooie uitdagingen bij werkgevers in uiteenlopende sectoren opgeleverd. Maar het moet wel goed voelen binnen een team. Wat belangrijk voor Ed is om werk en privé in balans te houden en waarom het allemaal klopt bij Ygrec.

Dat lees je allemaal in dit blog

Sinds er oorlog in Oekraïne is uitgebroken zijn er meer en meer vluchtelingen naar Nederland gekomen. We hopen niet dat dit nodig is, maar het kan zijn dat dit aantal blijft toenemen. Over het algemeen zijn dit bekwame mensen die een baan kunnen gebruiken. En laten wij nu banen genoeg hebben. Dat geeft te denken. Kun je een Oekraïense vluchteling ‘zomaar’ in dienst nemen? Wat zegt de wet hierover en zijn er speciale maatregelen nodig? Je leest het allemaal in dit blog.

 

Bram was na zijn hbo-opleiding al 6 jaar onder de pannen als juridisch medewerker in de schuldhulpverlening. Door zijn vakgebied ontdekte hij, dat hij iets had met finance. Het ontbrak hem alleen aan een financiële opleiding. Toen zag hij de vacature bij Ygrec. Bram (28) neemt ons mee in zijn carrière switch.

Dat lees je allemaal in dit blog

Als zzp’er of kleine zelfstandige was het altijd voor de hand liggend en fiscaal het meest aantrekkelijk om vanuit een eenmanszaak te ondernemen. Nu, sinds de invoering van het nieuwe belastingplan is dat niet altijd meer het geval. Wat is er veranderd? En waar moet je allemaal aan denken wanneer je beoordeelt of je de rechtsvorm van je onderneming moet veranderen?
Dat lees je allemaal in dit blog.

STAK

Als je jouw medewerkers net even iets meer wilt bieden dan een bonus of een secundaire arbeidsvoorwaarde kun je denken aan winstdeling. Met aandelen werken je medewerkers niet meer alleen voor de baas, maar voor een mooie, belastingvrije uitkering voor hun toekomstige zelf. Het is belonen en motiveren tegelijkertijd. Een mooie manier om waardevolle mensen aan je organisatie te binden. Met een STAK kan het, zonder het stemrecht uit handen te geven.

Lees hier meer over de STAK

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is er sinds 1 januari 2020 om – zoals de naam al doet vermoeden – de arbeidsmarkt in balans te brengen of houden. Dit gebeurt door het voor werkgevers financieel aantrekkelijker te maken om vast personeel in dienst te nemen. De wet trekt ook een duidelijke streep tussen payrolling en uitzenden.  We praten je bij over de wet en een belangrijke verandering per 1 juli 2021. Verder nemen we de nog vrij nieuwe wet over geboorteverlof (WIEG) met je door en vind je de nieuwe minimumlonen in dit blog.

Lees in deze blog de werkgeversupdate van deze wetten.

 

Geen enkele organisatie wil negatief in het nieuws komen over affaires met foute bonussen, diefstal of medische missers. Nog erger is het als er medewerkers of andere betrokkenen slachtoffer worden van een incident door een niet-integere medewerker. Zoiets heeft diepe impact op een organisatie. Essentieel bij het binnenlaten van integere werknemers en vooral het buiten houden van onbetrouwbare en incapabele mensen, is een screening als onderdeel van de selectieprocedure.

Lees in deze blog hoe screening een onderdeel van de selectieprocedure kan zijn. 

 

 

Per 1 juli 2020 is er iets veranderd in de partnerverlof- of geboorteverlofregeling. De insteek van deze aanpassing door het ministerie van sociale zaken is dat het geboorteverlof voor partners normaler mag worden. Zodat partners meer betrokken zijn bij de zorg voor de baby en het huishouden. Ook zou deze nieuwe regeling de arbeidsmarktpositie van vrouwen moeten verbeteren. Sta jij op het punt een trotse ouder te worden? Of ben jij de werkgever die de zorg mag faciliteren?

Lees dan hier hoe het zit en waar je precies recht op hebt.

Naar boven
© 2022 Horeca Schaap | Webdesign by FishtankMedia.nl