Horecaschaap

Nieuws

Het Team

Sinds er oorlog in Oekraïne is uitgebroken zijn er meer en meer vluchtelingen naar Nederland gekomen. We hopen niet dat dit nodig is, maar het kan zijn dat dit aantal blijft toenemen. Over het algemeen zijn dit bekwame mensen die een baan kunnen gebruiken. En laten wij nu banen genoeg hebben. Dat geeft te denken. Kun je een Oekraïense vluchteling ‘zomaar’ in dienst nemen? Wat zegt de wet hierover en zijn er speciale maatregelen nodig? Je leest het allemaal in dit blog.

 

Bram was na zijn hbo-opleiding al 6 jaar onder de pannen als juridisch medewerker in de schuldhulpverlening. Door zijn vakgebied ontdekte hij, dat hij iets had met finance. Het ontbrak hem alleen aan een financiële opleiding. Toen zag hij de vacature bij Ygrec. Bram (28) neemt ons mee in zijn carrière switch.

Dat lees je allemaal in dit blog

Als zzp’er of kleine zelfstandige was het altijd voor de hand liggend en fiscaal het meest aantrekkelijk om vanuit een eenmanszaak te ondernemen. Nu, sinds de invoering van het nieuwe belastingplan is dat niet altijd meer het geval. Wat is er veranderd? En waar moet je allemaal aan denken wanneer je beoordeelt of je de rechtsvorm van je onderneming moet veranderen?
Dat lees je allemaal in dit blog.

STAK

Als je jouw medewerkers net even iets meer wilt bieden dan een bonus of een secundaire arbeidsvoorwaarde kun je denken aan winstdeling. Met aandelen werken je medewerkers niet meer alleen voor de baas, maar voor een mooie, belastingvrije uitkering voor hun toekomstige zelf. Het is belonen en motiveren tegelijkertijd. Een mooie manier om waardevolle mensen aan je organisatie te binden. Met een STAK kan het, zonder het stemrecht uit handen te geven.

Lees hier meer over de STAK

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is er sinds 1 januari 2020 om – zoals de naam al doet vermoeden – de arbeidsmarkt in balans te brengen of houden. Dit gebeurt door het voor werkgevers financieel aantrekkelijker te maken om vast personeel in dienst te nemen. De wet trekt ook een duidelijke streep tussen payrolling en uitzenden.  We praten je bij over de wet en een belangrijke verandering per 1 juli 2021. Verder nemen we de nog vrij nieuwe wet over geboorteverlof (WIEG) met je door en vind je de nieuwe minimumlonen in dit blog.

Lees in deze blog de werkgeversupdate van deze wetten.

 

Geen enkele organisatie wil negatief in het nieuws komen over affaires met foute bonussen, diefstal of medische missers. Nog erger is het als er medewerkers of andere betrokkenen slachtoffer worden van een incident door een niet-integere medewerker. Zoiets heeft diepe impact op een organisatie. Essentieel bij het binnenlaten van integere werknemers en vooral het buiten houden van onbetrouwbare en incapabele mensen, is een screening als onderdeel van de selectieprocedure.

Lees in deze blog hoe screening een onderdeel van de selectieprocedure kan zijn. 

 

 

Per 1 juli 2020 is er iets veranderd in de partnerverlof- of geboorteverlofregeling. De insteek van deze aanpassing door het ministerie van sociale zaken is dat het geboorteverlof voor partners normaler mag worden. Zodat partners meer betrokken zijn bij de zorg voor de baby en het huishouden. Ook zou deze nieuwe regeling de arbeidsmarktpositie van vrouwen moeten verbeteren. Sta jij op het punt een trotse ouder te worden? Of ben jij de werkgever die de zorg mag faciliteren?

Lees dan hier hoe het zit en waar je precies recht op hebt.

De NOW-regeling is er om je personeel door te kunnen betalen als je structureel minder omzet hebt door de coronacrisis. Het doel is om zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. Op dit moment is de derde NOW-regeling of NOW III van kracht (16 november 2020 tot 30 juni 2021). De voorwaarden, die we in een eerder blog met je deelden, zijn gewijzigd. Tijd voor een update.

Lees hier meer over de gewijzigde voorwaarden van NOW III

Werknemers die nog volledige reiskostenvergoeding ontvangen en nu gedeeltelijk of volledig thuis werken? Dat mag straks niet meer. Het kabinet kondigde in december 2020 al aan dat de reiskostenvergoeding op de schop moet. Als er niet gereisd wordt is het namelijk geen reiskostenvergoeding meer, maar een onderdeel van het salaris. En daarom moet er gewoon belasting over betaald worden.

Lees hier meer over de nieuwe regeling per 1 april

 

Als je als werkgever omzetverlies lijdt door de coronacrisis, helpt de NOW-regeling je met een subsidie om je personeel door te kunnen betalen. Het doel van de NOW is om zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. De derde periode oftewel NOW III loopt van 16 november 2020 tot 30 juni 2021. De voorwaarden zijn weer iets anders dan bij NOW I en II.

Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.

Naar boven
© 2022 Horeca Schaap | Webdesign by FishtankMedia.nl