Horecaschaap

Nieuws

Het Team

De NOW regeling heeft als uitgangspunt omzetdaling. Werkgevers kunnen een bijdrage, tot aan een maximum van 90%, tegemoet zien in de loonkosten. Inmiddels zijn er vanmorgen nadere voorwaarden gesteld hoe de omzetdaling bepaald wordt en welk bedrag vergoed wordt. In deze update een overzicht van de voorwaarden:

BEPALING OMZETDALING:

– Uitgangspunt voor de omzetdaling is 2019. Ondernemers pakken ¼ deel van de jaaromzet 2019. De omzet over de maanden mrt t/m mei 2020 wordt vergeleken met het gekozen 1/4 deel uit 2019.
– Ondernemers die de omzetdaling pas later verwachten in 2020 kunnen een periode aangeven waar de omzetdaling het sterkst is. Deze periode wordt dan gebruikt als basis voor de tegemoetkoming.

GRONDSLAG VERGOEDING:

– Vergoeding wordt gebaseerd op de aangiften loonheffing die ingediend wordt bij de belastingdienst. De vergoeding is gebaseerd op de werkelijke loonkosten die gemaakt worden. Ook flexwerkers worden op deze manier gedekt.
– De loonkosten worden vermeerderd met 30% opslag om zo ook sociale lasten, vakantiegeld en pensioen te dekken.
– De compensatie is gemaximaliseerd op € 9.538 bruto salaris per personeelslid per maand.

PRAKTISCHE INFO

– Het UWV verwacht het portaal per 6 april online te hebben.
– De aanvraag voor tegemoetkoming kan tot en met 31 mei ingediend worden.
– Bij een eerste goedkeuring wordt binnen 2 tot 4 weken overgegaan tot een uitbetaling van 80% van de aangevraagde compensatie.
– Binnen 24 weken na aanvraag van de tegemoetkoming dient een werkgever een vaststelling aan te vragen. Vooralsnog dient deze voorzien te zijn van een accountantsverklaring.


Terug naar overzicht
Naar boven
© 2024 Horeca Schaap | Webdesign by FishtankMedia.nl