Horecaschaap

Nieuws

Het Team

Op 1 januari 2020 veranderen er een hoop aspecten in o.a. misschien wel de meest gebruikte overeenkomsten in de horeca :  “de Oproepcontracten” oftwel 0-uren contracten.

Waar moet je als horeca ondernemer en werkgever dan zoal rekening mee houden nu de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) eind mei is aangenomen.

•             Oproeptermijn

De werkgever moet minimaal 4 dagen voordat de arbeid moet worden verricht dit schriftelijk (of elektronisch) aan de werknemer laten weten. Indien de werkgever dit niet doet, dan is de werknemer niet verplicht aan de oproep gehoor te geven. De oproeptermijn kan bij cao worden verkort tot 1 dag. De termijn mag echter niet korter zijn dan 24 uur.

•             Recht op loon bij intrekking aanbod

De werknemer heeft daarnaast recht op doorbetaling van loon indien de werkgever binnen die 4 dagen voor de aanvang van het tijdstip van de arbeid, de oproep intrekt of de tijdstippen wijzigt.

•             Vaste arbeidsomvang

Na een contractperiode van 12 maanden ben je vanaf 1 januari 2020 als werkgever verplicht om de oproepkracht een contract aan te bieden voor het gemiddelde aantal uren dat hij in dat jaar gewerkt heeft.

•             Minimaal 3 uur loonbetaling

Wanneer je een medewerker oproept en deze na 1 à 2 uur weer naar huis stuurt ben je toch verplicht deze voor minimaal 3 uur te verlonen.

Kortom echt wel punten om rekening mee te houden vanaf 1 januari.

Geen zorgen!, wij kijken natuurlijk met je mee wat voor jou specifiek nodig is.

 

 

 


Terug naar overzicht
Naar boven
© 2024 Horeca Schaap | Webdesign by FishtankMedia.nl